Przejdź do informacji o dostępności Przejdź do strony głównej Przeskocz do menu Przeskocz za menu Przeskocz do głównej treści Przejdź do mapy strony

Wojciech Kozak w TVP Kraków

Biznes i gospodarka
16 lipca 2014
Pięć potraw z Małopolski ma szansę, by trafić na ministerialną listę produktów tradycyjnych. Dlaczego konsumenci coraz częściej decydują się na zakup małopolskich przysmaków? Zachęcamy do obejrzenia programu „Region. Ludzie, sprawy, opinie” z udziałem wicemarszałka Wojciecha Kozaka.  

Czym są produkty regionalne, a czym tradycyjne? Jak rozpoznać prawdziwego oscypka lub małopolskiego kabanosa? – o tym m.in. mówili wczoraj goście studia TVP Kraków: Wojciech Kozak – wicemarszałek i przewodniczący Rady ds. Produktów Tradycyjnych, Kazimierz Furczoń – prezesem Tatrzańsko-Beskidzkiej Spółdzielni Producentów „Gazdowie” oraz Szymon Gawor – producent wędlin tradycyjnych z Podstolic. – Specjalne oznakowanie i logo „Małopolski Smak” na etykiecie to gwarancja, że producent zachowuje tradycję w tworzeniu danego produktu – radził wszystkim tym, którzy chcą spróbować oryginalnych wyrobów z Małopolski wicemarszałek Wojciech Kozak. – Produkty z naszego regionu można już znaleźć w wybranych delikatesach Alma. Sami sprzedawcy zabiegają, by znalazł się on u nich na półce, ponieważ wyroby tradycyjne przyciągają klienta – dodał wicemarszałek.  

Zapraszamy do obejrzenia programu TVP Kraków „Region. Ludzie, sprawy, opinie”.

Galeria zdjęć